Wie is babalao, Kossilaté?

 

Kossilate (hoge Vodoun priester, Babalao, mentor & teacher).

Alfred Quenum is op 8 Feb 1968 geboren in Ouidah, de bakermat van het Vodoun in Benin.

 

Zijn geboorte werd aangekondigd door het Ifa orakel.

Zijn grootvader droeg de titel van Kossilate over op zijn kleinzoon en stierf vlak na diens geboorte. Op zijn 6e werd Alfred ernstig ziek. Geen ziekenhuis in Cotonou kon vaststellen wat er met hem aan de hand was. Zijn moeder die katholiek is weigerde om met hem naar de tempel te gaan. 

 

Toen de Vodoun gemeenschap op de hoogte was van zijn situatie stemde moeder Quenum ten einde raad in met Alfred's entree in de tempel.

Hier knapte hij snel op, hij was op de plek waar hij zijn moest en verbleef vervolgens tot zijn 14e levensjaar intern.

In deze tempel heeft hij alles geleerd op het gebied van orakel raadpleging, kruiden kennis, voorouder communicatie, het gebruik van natuurkrachten en de offerandes aan de Orisha's 

 

Sinds 2003 woont Alfred in Nederland en sinds 5 jaar helpt hij mensen hier in zijn praktijk in Nijmegen. Zijn kennis en ervaring is uniek in Europa.

Hij geeft lezingen bij het museum Volkenkunde, het Afrika museum, het Tropenmuseum en het Wereld museum. Hij was een van de vijf ritueelspecialisten bij de expositie HEALING POWER.

 

Dit is de grootvader van Kossilate van wie hij de familie tempel in Ouidah heeft geërfd.

 

Hij was een van de krachtigste Kossilate's van Benin. Zijn orisha krachtbeelden staan nu in Benin in onze tempel, sommige zijn meer dan 200 jaar oud. Omdat ze regelmatig gevoed worden zijn hun krachten nog springlevend.

Ook nu na zijn dood is hij een belangrijke raadgever van Kossilaté.