expressions of Mami Wata

 

Deze invloed uit zich op verschillende manieren. In het begin is er weinig van te merken maar hoe langer het duurt, hoe groter de impact wordt op iemands leven. Tenzij iemand er voor kiest om verbonden te blijven met MW. Dit kan ook, alleen moet die persoon dan een groot aantal regels in acht nemen.

 

In het geval van 'light' oftewel lichte invloed is de hard shower vaak al voldoende om hier vanaf te komen.

 

Bij medium invloed (wat vaak al een aantal jaren speelt) worden relaties ingewikkelder omdat zij jaloers is. Geld verdwijnt, mensen krijgen nachtmerries met dromen over sex. Er is continue een innerlijk gevecht gaande tussen het gezonde stuk van de persoon en de orisha.

 

In zware gevallen gaan mensen automutileren (zelfbeschadiging), worden opgenomen in de psychiatrie of worden suïcidaal. Ze raken uitgeput van de strijd en zijn zichzelf niet meer. Het contact met het gezonde stuk wordt steeds zwakker. Huwelijken stranden, soms raken mensen dakloos of verslaafd.

 

MW is intelligent, de Babalao (orakelpriester) kan haar invloed meestal niet tijdens een gewoon consult opmerken. Zij zal een praktijkruimte of tempel vermijden. Wel kan de priester aan de hand van eigendommen van een persoon, of voorkeuren een vermoeden krijgen. Deze eigendommen bestaan vaak uit zeemeermin beelden, schelpen, zeesterren. Deze objecten staan vaak thuis bij de mensen op een altaar. Voorkeuren voor de kleuren blauw, diepblauw en turquoise en een passie voor dure parfums zijn ook symptomen. Vaak zijn deze mensen dol op de zee. Pas na een hard shower met palmolie wordt het echt duidelijk of iemand onder invloed is van MW.

 

Behandeling van MW